fbpx

Dekk til Tesla: Derfor må du skifte dekk oftere enn på andre biler

Eier du en Tesla og lurer på hvorfor dekkene dine slites fort? I denne artikkelen skal vi gi deg noe av forklaringen.

I en undersøkelse Continental har gjort kom det frem at sommerdekk på elbiler slites 30 prosent raskere enn om dekkene hadde sittet på en fossilbil. Mange lurer på hvorfor det er slik, og dette skal vi forklare her.

Alle modellene til Tesla er store og tunge biler med kraftig dreiemoment og akselerasjon. Å bære en tung bil som går fra 0 til 100 km/t på noen få sekunder sliter mer på dekkene, enn hvis du kjører en lettere bil med mindre ytelse. Kombinasjonen av tung bil og kraftig dreiemoment, som slår inn med en gang man trykker på gassen, er den viktigste grunnen til at dekkene slites raskere på Tesla enn de fleste andre biler.

Kjørestilen din er også en viktig faktor for slitasjen på dekkene dine. Her kommer det an på hvor hardt du tråkker på gass og brems.

I tillegg til bilens vekt, akselerasjon og sjåførens kjørestil er det også viktig at bilen er i god stand. Dersom hjulstillingen er feil vil dette slite på dekkene dine. Dette fører til at dekkene slites ujevnt, og blir ikke dette oppdaget med en gang vil dekkene raskt slites ut. Om du skulle oppdage at dekkene dine er skjevt slitt bør du skifte til nye dekk før du tar en hjulstillingskontroll. For at en hjulstillingskontroll skal bli nøyaktig, er det viktig at den utføres med nye dekk. Hvis du har dekkene på dekkhotell hos oss får du selvfølgelig beskjed om dette fra oss når vi skifter dekk på bilen din.

Hvordan øke levetiden på dekkene på din Tesla

Hvis du ønsker å få mest ut av levetiden på dekkene på bilen din, må du tilpasse kjøringen din. Kort oppsummert handler det om å kjøre pent og jevnt. Sørg for en jevn og rolig akselerasjon og nedbremsing. Dette skåner dekkene for mye slitasje.

Du har også mulighet til å velge akslerasjonsmodus i din Tesla. Her anbefaler vi å velge Chill mode. Da vil bilen få en mindre kraftig akselerasjon og dette vil også påvirke til lengre levetid på dekkene dine.

 

Hva slags dekk bør du velge til din Tesla

Det er stor kvalitetsforskjell mellom ulike dekktyper både på vinter- og sommerdekk. De vanligste sammenlikningsfaktorer er bremselengde, støynivå og økonomi/forbruk. Hvor viktige de forskjellige faktorene er varierer både ut fra sesong og dine behov. På vinterdekk er det for eksempel viktigst med kort bremselengde fremfor lavt støynivå – men hvordan kan du vite at du kjøper dekk med god slitestyrke som er tilpasset kraftige elbiler?

Med tanke på dreiemoment, ytelse og vekt på Teslas modeller anbefaler vi å velge dekk fra et av premium dekkmerkene. De store dekkprodusentene forsker på og optimaliserer slitestyrke på sine dekk og har dermed god dokumentasjon på hvilke dekk som er optimale på de ulike bilmodellene. Det er også stor variasjon på egenskapene mellom ulike premium dekkmerker, valget bør i tillegg baseres på ditt kjøremønster, budsjett og historikken du har med dekk på bilen hittil.

 

Vi anbefaler derfor å kontakte fagfolk som kan dekk for å få god veiledning rundt valg av dekk til din Tesla. Dette kan vi i Dekkstra selvfølgelig hjelpe deg med, og har du dekkene dine på dekkhotell hos oss, får du beskjed når dekkene bør byttes og hvilke dekk du burde velge.