fbpx

Før skiftet alle dekk selv. Er det fremdeles en like god idé?

Folk har bedre råd enn før. Vi kjøper stadig flere av tjenestene vi trenger. Dekkskift og dekklagring var den mest naturlige ting i verden. Nå kjøper svært mange av oss dette arbeidet. Og det beste argumentet for er verken mindre arbeid eller spart plass, men sikkerhet.

Sikkerhet først

Dagens biler har mange sikkerhetssystem, og det skal vi være glad for. Mange har løpende måling av luftfjæring og lufttrykk. Dette må programmeres når hjulene skiftes, og det kan du ikke gjøre selv hjemme i garasjen. Det er også kritisk viktig å sørge for at lufttrykket er riktig når hjulene er skiftet.

Du må også være nøye med låsebolter og sentreringsringer, være obs på retningsorienterte dekk og tiltrekningsmoment, og dekk og felger må etterses for eventuelle skader. Mønsterdybde kommer selvsagt i tillegg, og du må sjekke dekkenes alder og kvaliteten på selve gummien. Alt dette kan være både komplisert og risikabelt hjemme i garasjen.

Komfort og trygghet

Det er ikke bare-bare å håndtere hjul og jekk. Tidligere var bilhjulene som regel mindre og lettere enn de er i dag. Mange av dagens biler har heller ikke jekk i bagasjerommet. Det kan være en skitten, tidkrevende og ubekvem jobb å bytte hjul, og de tar stor plass i garasjen eller kjellerboden. I tillegg skal dekk og felger vaskes for å få bort salt, skitt og kjemikalier, og mange “hjemmesåper” kan skade hjulene. Vær klar over at dekk må oppbevares mørkt og i riktig temperatur for å være i god stand når de skal på igjen.

Fagfolk gjør jobben best

Det er mye greiere å overlate jobben – og hjulene – til fagfolk. Hvis du tar turen innom oss i Dekkstra, får du jobben gjort raskt og fagmessig. Vi ser over, vasker og kontrollerer dekkene dine. Hvis du velger dekkhotellet vårt, blir dekkene oppbevart trygt og skikkelig. Vi sjekker også at bolter og muttere er ok.

Fort gjort – skikkelig gjort

Hos Dekkstra skifter vi hjulene på et kvarter. Du kikker litt i avisen, og vi byr gjerne på en kopp kaffe. Hvis vi finner feil eller skader, får du beskjed. Vi fikser små feil og retter ut felger som for eksempel kan ha vært borti fortauskanter. Hjulene blir vasket og klargjort for trygg og god lagring.

Flinke folk med topp utstyr

I Dekkstra er alt utstyr nytt og moderne, og folkene er høyt kvalifisert. Som kunde får du sms-påminnelse når tiden for hjulskift nærmer seg, og du kan selv velge tidspunkt for hjulskiftet på vår online booking. Eller du kan ringe hvis du foretrekker det. Du betaler en fast pris per halvår, og da er alt inkludert: Fagmessig og sikker hjulskift og inspeksjon, proff maskinvask av dekk og felg, trygg kvalitetsmessig oppbevaring av dekkene.